null

GHID DE ÎNGRIJIRE A PIELII USCATE, GRASE ȘI MIXTE

Diferitele tipuri de piele au propriile provocări, așa că, pentru a-ți îngriji pielea în mod corect, trebuie să începi cu identificarea tipului tău de piele. Aici găseşti un ghid rapid, în cazul în care bănuieşti că ai un ten uscat, gras sau mixt, pentru a putea pune la punct o rutină de îngrijire a pielii care să corespundă cel mai bine necesităților tale.

A_Guide_to_Dry,_Oily_and_Combination_Skin-1

PARCURGE ACEȘTI 5 PAȘI PENTRU O ÎNGRIJIRE MAI BUNĂ A PIELII

1. Pielea uscată

CUM ARATĂ: Persoanele cu piele uscată tind să aibă pori aproape invizibili și un aspect mat și rugos. De asemenea, poți avea pete roșiatice pe piele, alături de tendința de a face riduri (1). 


CE TREBUIE SĂ FACI: Dacă ai pielea uscată, spală-te de două ori pe zi cu un produs de curățare delicat, cum ar fi Cetaphil Loțiune de Curățare. Evită băile îndelungate sau cu apă prea fierbinte, deoarece acest lucru îți poate usca pielea și mai mult. 


Dacă aplici o loțiune/cremă hidratantă imediat după curățare, vei calma pielea și vei reduce la minim ridurile vizibile (2). Asigură-te că aplici loțiunea / crema hidratantă pe pielea umedă, deoarece astfel vei menține hidratarea în piele (3). Și cum pielea ta este deosebit de uscată, nu evita să aplici loțiunea / crema hidratantă de mai multe ori pe zi.

Produsul hidratant ideal pentru pielea uscată trebuie să conțină ingrediente cum ar fi glicerina și acidul hialuronic (4), care ajută pielea să rețină mai multă apă. Reține că, pentru pielea uscată, exfolierea săptămânală este suficientă, folosind un produs exfoliant delicat.

A_Guide_to_Dry,_Oily_and_Combination_Skin-2
2. Tenul gras

CE ASPECT ARE: Tenul gras prezintă pori mari și un aspect strălucitor. Toate acestea sunt provocate de un exces de sebum (substanța care lubrifiază și asigură peilii impermeabilitate / rezistenţă la apă) (5). 


CE TREBUIE SĂ FACI: Dacă ai un ten gras, poți fi tentat să te speli mai des pe față pentru a elimina sebumul și impuritățile în exces. Totuși, este important să nu îți curăți tenul de mai mult de două ori pe zi; dacă îl curăți prea des, tenul produce și mai mult sebum. Poți încerca un produs de curățare cum ar fi: Cetaphil PRO SpotControl Spumă de Curățare cu o formulă specială pentru tenul gras. 


În ceea ce privește exfolierea, aceasta îndepărtează celulele epiteliale moarte, oferă pielii un aspect luminos și, pe termen lung, poate chiar stimula producția mai mare de colagen. Persoanele cu ten gras pot beneficia de o exfoliere mai frecventă (chiar și zilnică, cu condiția utilizării unui produs exfoliant delicat) (6). 


Aplică o loțiune hidratantă ușoară o dată pe zi și alege o loțiune special creată pentru tenul gras. Cea mai potrivită loțiune hidratantă pentru acest tip de ten este una lejeră, care se absoarbe ușor și care reduce sebumul și strălucirea, cum ar fi Cetaphil PRO SpotControl Loțiune Hidratantă SPF30. Atunci când alegi produse de îngrijire pentru tenul gras, asigură-te că alegi una non-comedogenică, adică una care să nu îți astupe porii (7). 


În afară de loțiunea hidratantă, foloseşte produse de protecție solară în mod regulat și pe întreaga perioadă a anului, deoarece astfel te protejezi de efectele radiațiilor ultraviolete.

3. Tenul mixt

CUM ARATĂ: Dacă ai un ten mixt, sunt șanse mari ca tenul tău să fie puțin uscat dar și puțin gras. De exemplu, poți constata că fruntea, nasul și bărbia (zona denumită și zona T) sunt grase, dar pomeții sunt uscați. Această structură poate îngreuna alegerea unui produs adecvat pentru a obține cele mai bune rezultate pentru tenul mixt.


CE TREBUIE SĂ FACI: Cea mai bună opțiune este utilizarea unui produs de curățare delicat, cum ar fi Cetaphil Gel de Curățare și utilizarea regulată a unei loțiuni hidratante cu agenți de hidratare fără ulei, cum ar fi acidul hialuronic și glicerina. Diferite părți ale feței tale pot avea nevoie de o îngrijire specială (de exemplu, hidratare mai intensă în zonele uscate şi hidratare lejeră în zonele grase) (8), așa că este cel mai bine să observi cum reacționează tenul tău și să respecți rutina care ți se potrivește cel mai bine.


 

https://www.webmd.com/beauty/whats-your-skin-typehttps://www.aad.org/public/skin-hair-nails/anti-aging-skin-care/selecting-anti-aging-productshttps://www.aad.org/public/skin-hair-nails/anti-aging-skin-care/selecting-anti-aging-products 


4  https://www.aad.org/media/news-releases/saving-face-101-how-to-customize-your-skin-care-routine-with-your-skin-type5 https://www.aad.org/media/news-releases/--small-changes-in-skin-care-routine-can-significantly-improve-skin-affected-by-acne-and-rosacea 


6 https://www.aad.org/media/news-releases/evaluate-before-you-exfoliate7 https://www.webmd.com/beauty/whats-your-skin-type8 https://www.webmd.com/beauty/whats-your-skin-type