null

TREBUIE SĂ HIDRATEZI PIELEA COPILULUI TĂU?

Atunci când ai un bebeluș, toată concentrarea ta se bazează pe stabilirea unei rutine zilnice. Având în vedere lista ta de preocupări aflată în continuă creștere, este posibil ca pe drum să uiți că și îngrijirea pielii bebelușului tău ar trebui să fie o prioritate. 

Should_you_moisturise_baby_skin-1

CONCEPȚII GREȘITE, DES ÎNTÂLNITE, REFERITOARE LA PIELEA BEBELUȘILOR

Mulți dintre cei care devin părinți fac greșeala de a presupune că pielea bebelușilor lor este suficient de hidratată deoarece este atât de catifelată. În realitate, fără îngrijirea adecvată a pielii, bebelușii sunt susceptibili unei game variate de probleme de piele, cum ar fi pielea uscată, cu cruste, sensibilă. 


Pielea bebelușilor pierde umiditate mai repede decât pielea adulților deoarece epiderma (stratul superior) încă nu este bine atașat de dermă (stratul de dedesubt) (1). De asemenea, pielea bebelușilor este mai subțire, ceea ce înseamnă că este mai sensibilă și reacționează adesea la cei mai slabi factori de stres din mediu (2). 


Din acest motiv, experții recomandă hidratarea pielii bebelușilor în fiecare zi. Dacă pielea bebelușului este foarte uscată, hidrateaz-o de două ori pe zi, în special după schimbarea scutecului. Încearcă o loțiune pentru bebelușii cu piele sensibilă, cum ar fi Cetaphil Pro Restoraderm Lotiune Hidratantă. Nu o aplica doar pe zonele uscate; asigură-te că acoperi o suprafață cât mai mare, deoarece bebelușii se mișcă mult (3).

Should_you_moisturise_baby_skin-2

HIDRATAREA TREBUIE SĂ FACĂ PARTE DIN RUTINA ZILNICĂ DE ÎNGRIJIRE A PIELII BEBELUȘULUI tău

Hidratează pielea bebelușului tău prin intermediul unor sesiuni de masaj regulate. S-a dovedit că masajul aplicat bebelușului, care include și contactul fizic, contactul vizual și comunicarea verbală, consolidează legătura emoțională dintre părinte și copil. Iată câțiva pași simpli pentru un masaj calmant: 


• Începe cu aplicarea loțiunii hidratante pentru bebeluși pe palma bebelușului tău 


• Aplică prin masaj loțiunea în palma bebelușului tău, într-o mișcare circulară 


• Repetă aceeași mișcare pe dosul palmei bebelușului, apoi urcă ușor pe brațe 


• Trage încet de fiecare dintre degetele bebelușului tău, apoi treci la piciorușe 


• Realizează aceleași mișcări pentru a aplica loțiunea pe restul corpului bebelușului tău 


Urmăreşte bebelușul îndeaproape pentru a vedea cum reacționează la atingere. Dacă bebelușul pare agitat sau lipsit de confort, opreşte-te și încearcă altă dată. 


Descoperă produsele delicate pentru îngrijirea pielii bebelușilor Cetaphil PRO Restoraderm : Loțiune de Curățare și Loțiune Hidratantă.
1. Stamatas GN, et al. Int J Cosmet Sci 2011; 33:17–24


2. Telofski LS, et al. Dermatol Res Pract 2012;2012:198789; Walters RM, et al. Skin Pharmacol Physiol 2016; 29:111–118


3. https://www.webmd.com/parenting/treat-diaper-rash-16/baby-skin-care