null

CUM COMBATEM CELE 5 CAUZE OBIȘNUITE ALE PIELII USCATE

Spre deosebire de ce credem mulți dintre noi, pielea uscată nu este întotdeauna nesănătoasă. Pielea uscată este un tip de piele care necesită îngrijire și hidratare suplimentară, dar este de multe ori o piele sănătoasă. Totuși, dacă pielea ta este excesiv de uscată, s-ar putea să suferi de o afecțiune subiacentă. Prin urmare, întrebarea este ce anume provoacă uscăciunea pielii tale?

Dealing_with_5_Common_Causes_of_Dry_Skin-1
1. Vârsta

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine din ce în ce mai subțire și mai uscată, din cauza schimbărilor hormonale (1). Și, din moment ce nu poți da timpul înapoi, cea mai bună metodă este aceea de a te asigura că te hidratezi dimineața și seara. Poate vei dori să încerci o loțiune hidratantă care conține acid hialuronic, o substanță produsă în mod natural de organism, care menține apa în piele. Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul nostru natural de acid hialuronic scade, așa că este o idee bună să adaugi o cremă sau o loțiune hidratantă cu acid hialuronic pentru îngrijirea tenului tău (2). Încearcă Cetaphil Loțiune Hidratantă de Zi sau Cetaphil Cremă Hidratantă de Noapte.

Iar atunci când îți hidratezi tenul, nu uita de gât. Deși nu ai nevoie de un produs separat pentru această zonă (loțiunea ta hidratantă de față este potrivită), este important să hidratezi zona gâtului, pentru a ajuta la prevenirea apariției ridurilor, care se văd cel mai bine pe pielea uscată, îmbătrânită.

Dealing_with_5_Common_Causes_of_Dry_Skin-2
2. Vremea și clima

Dacă locuieşti într-o zonă cu climă uscată, acest lucru poate afecta în mod negativ nivelul de hidratare a pielii tale. Pentru a ajuta, poartă haine largi, din materiale naturale, și ia în considerare ideea instalării unui umidificator în dormitor sau în alte părți ale casei, unde petreci mult timp. Acesta va umidifica aerul și va ajuta la calmarea unui ten uscat. În mod asemănător, dacă eşti expus des la vremea rece și cu vânturi puternice, pielea ta poate fi agresată. Foloseşte o cremă hidratantă pentru pielea uscată în fiecare zi, asigurându-te că nu te concentrezi doar pe față, ci și pe hidratarea corpului.

3. Înotul

Dacă înoți 20 de bazine înainte de micul dejun, este probabil fantastic pentru sistemul tău cardiovascular dar, în mod ironic, acea apă îți poate usca pielea. Acest lucru se întâmplă deoarece apa din bazin este tratată cu clor, ceea ce poate provoca uscarea pielii. Clăteşte-te și aplică o cremă hidratantă întotdeauna după ce ieși din bazin. Loțiunile și cremele cu ingrediente cum ar fi uleiul de avocado sunt foarte bune pentru emolierea pielii (3).

4. Ocupația ta

Anumite meserii presupun expunerea la substanțe sau includ sarcini fizice care pot usca grav pielea. Dacă lucrezi în domeniul serviciilor medicale, într-un salon de înfrumusețare sau alte activități care îți expun pielea (cel mai probabil, mâinile) la substanțe chimice care pot fi iritante, eşti expus riscului de a dezvolta dermatită de contact iritativă (ICD), un tip uzual de eczemă a mâinilor. Simptomele includ pielea grav uscată și crăpată. Este mai ușor să previi decât să vindeci, iar măsurile de precauție specifice sunt diferite de la o meserie la alta. Totuși, în general, mănușile și îmbrăcămintea de protecție sunt o idee bună (4), alături de utilizarea unei loțiuni de curățare delicată cu formulă specială atunci când te speli pe mâini, plus aplicarea unei creme hidratante pentru mâini de mai multe ori pe zi.

Dealing_with_5_Common_Causes_of_Dry_Skin-3
5. Afecțiunile pielii

Pielea excesiv de uscată poate fi, de asemenea, un semn de afecțiune cutanată subiacentă, cum ar fi psoriazisul (în care organismul tău produce celule epiteliale prea repede (5)) sau eczema (pe lângă dermatita de contact iritativă, eczema poate lua multe forme și are diverse cauze, inclusiv reacțiile alergice sau contactul cu substanțe iritante). Dacă consideri că suferi de o afecțiune cutanată, trebuie să mergi la medicul dermatolog și să foloseşti tratamentul prescris.


https://www.aad.org/public/skin-hair-nails/skin-care/skin-care-during-menopausehttps://www.livestrong.com/article/57045-benefits-hyaluronic-acid-skin/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3614059/https://www.omicsonline.org/open-access/prevention-of-occupational-contact-dermatitis-2165-7556-1000165.php?aid=735505. https://www.aad.org/public/diseases/scaly-skin/psoriasis