null

CUM ÎNCEPI O RUTINĂ DE ÎNGRIJIRE A PIELII

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-1

6 PAȘI DE URMAT PENTRU O ÎNGRIJIRE MAI BUNĂ A PIELII

1. Curățarea

Săpunurile obișnuite pot fi agresive și iritante, așa că alege un produs de curățare delicată potrivit tipului tău de piele. Caută unul care păstrează echilibrul pH-ului normal al pielii tale și care nu afectează bariera de protecție naturală. Toate produsele de curățare Cetaphil au fost testate clinic și este dovedit că mențin pH-ul pielii tale și hidratarea naturală, fiind astfel ideale pentru pielea sensibilă. Dacă ai un ten gras, caută un produs de curățate creat special pentru a nu astupa porii (non-comedogenică) și care reglează nivelul de sebum, cum ar fi Cetaphil PRO SpotControl Spumă de Curățare. 

Curăță fața de două ori pe zi (dimineața și seara) și, după curățare, asigură-te că o usuci prin tamponare. Nu te freca cu prosopul pe față, pentru a nu te irita.

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-2
2. Hidratarea de zi

Dacă ai un ten uscat, aplică o loțiune hidratantă cât timp pielea ta este umedă. Acest lucru ajută la captarea umezelii și păstrarea pielii moi și catifelate. Poți avea impresia că tenul gras nu are nevoie de hidratare, dar chiar dacă observi sebum în exces, tot trebuie să hidratezi pielea – chiar și pielea cu aspect vizibil gras poate avea nevoie de hidratare. Asigură-te că utilizezi o loțiune hidratantă non-comedogenică, fără ulei, deoarece aceasta nu va astupa porii. 


Dacă utilizezi zilnic o loțiune hidratantă cu factor de protecție solară, aceasta este o metodă minunată de a te asigura că nu omiți protecția solară. SPF 30 reprezintă valoarea optimă pentru protecția zilnică adecvată (1).

3. Protecția solară

Protecția solară nu este doar pentru zilele toride. Dacă foloseşti în mod regulat produse de protecție solară, poți contribui la protecția împotriva radicalilor liberi induși de radiațiile ultraviolete, care pot duce la deteriorarea pielii și la îmbătrânire. Deși SPF 15 este valoarea minimă de care ai nevoie pentru protecția zilnică, cremele de protecție solară cu SPF 30 (sau mai mult) oferă o protecție chiar mai bună. 

Asigură-te că alegi un produs care protejează împotriva radiațiilor ultraviolete de spectru larg, pentru a te proteja atât împotriva razelor UVA (care provoacă îmbătrânirea), cât și a razelor UVB (care provoacă arsurile solare) (2). Reține că, deși rezistența la apă te ajută să te asiguri că nu îndepărtezi crema de protecție solară cu apă (sau prin transpirație), expunerea prelungită la soare presupune o a doua aplicare a cremei de protecție solară. 

4. Hidratarea de noapte

Utilizarea unei creme hidratante înainte de culcare te ajută să îți păstrezi pielea hidratată pe timpul nopții și îți va lăsa o senzație de piele echilibrată și fină atunci când te trezeşti să dai piept cu lumea. Utilizarea unei creme hidratante de noapte te ajută să profiți de somnul atât de necesar corpului tău. O cremă hrănitoare de noapte cum ar fi Cetaphil Cremă Hidratantă de Noapte protejează pielea împotriva uscăciunii pe durata nopții.

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-3
5. Îngrijirea ochilor

În timpul tratamentului pentru îngrijirea pielii, nu uita de zona ochilor. Pielea din jurul ochilor este delicată și mai subțire decât restul pielii tale, iar dacă foloseşti un gel sau un ser de ochi înainte de culcare, seara, te ajută să hidratezi, iluminezi și catifelezi zona ochilor.

6. Nu uita de corpul tău

Deși fața ta poate reprezenta punctul central atunci când te priveşti în oglindă, încearcă să nu îți neglijezi corpul. Fiind îmbrăcat/ă în mare parte a zilei, este foarte ușor să treci pe planul secund pielea de pe brațe, picioare, spate și trunchi, dar și aceste zone pot deveni uscate și iritate.

Asigură-te că foloseşti o loțiune de curățare delicată a corpului și fă-ți un obicei din a te hidrata imediat după ce ieși din duș sau din baie. Încearcă gama noastră de produse de curățare delicată a corpului, fără parfum, calmante, care împrospătează pielea.http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb