null

5 SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA PIELII SENSIBILE

Poate fi foarte dificil să te simți sănătos atunci când ai o senzație de disconfort la nivelul pielii. Pielea agresată constant poate provoca frustrare și pierderea încrederii în sine, însă noi știm câțiva pași care îți pot reface pielea și te pot ajuta să te simți „în pielea ta” din nou.

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin

URMEAZĂ ACEȘTI 5 PAȘI PENTRU O ÎNGRIJIRE MAI BUNĂ A PIELII

1. Curăță, dar cu grijă

Produsul ideal de curățare facială este cel care păstrează umiditatea naturală a pielii, care îndepărtează impuritățile, machiajul și excesul de sebum, dar care nu usucă pielea. Caută un produs de curățare fără săpun, fără parfum, delicat, cum ar fi Cetaphil Loțiune de Curățare sau Cetaphil Gel de Curățare. Asigură-te că nu îți curăți pielea excesiv, deoarece astfel poți provoca uscarea și iritarea ei. Este suficient să îți curăți fața o dată dimineața și o dată seara.

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin-2
2. Hidratează

Pe lângă senzația de catifelare și finețe dată pielii tale, produsele hidratante pot îmbunătăți hidratarea și pot ajuta la refacerea barierei naturale de hidratare a pielii. Caută o loțiune sau o cremă hidratantă delicată pentru pielea sensibilă, care nu conține ingrediente inutile (și posibil iritante), cum ar fi coloranții sau parfumul. Cetaphil Loțiune Hidratantă de Zi, Cetaphil Cremă Hidratantă de Noapte, Cetaphil PRO RednessControl Cremă Hidratantă de Zi SPF30 și Cetaphil PRO SpotControl Loțiune Hidratantă SPF30 sunt create special pentru pielea sensibilă; nu conțin parfum, sunt hipoalergenice și non-comedogenice.

3. Evită factorii declanșatori

Pielea sensibilă, prin definiție, reprezintă reacția negativă a pielii la anumiți factori declanșatori. Uneori, cea mai bună soluție este aceea de a evita factorii declanșatori cu totul. Fii atent la factorii care pot provoca iritațiile pielii tale: parfumul cel nou, anumite materiale pe care le porți, poate stai prea mult la soare? Alte cauze pot fi: machiajul, aerul condiționat sau încălzirea centralizată. Dacă înțelegi ce provoacă iritația pielii tale sensibile, le poți controla sau preveni mult mai ușor.

4. Foloseşte întotdeauna produse cu factor de protecție solară

Dacă aplici în mod regulat produse cu factor de protecție solară, acest lucru ajută în mod activ pielea sensibilă. Alege o cremă sau o loțiune hidratantă cu factor de protecție solară (SPF) de uz zilnic pentru a reduce posibilitatea unei expuneri acute la radiațiile UV, ceea ce poate afecta starea de sănătate generală a pielii tale (chiar și atunci când eşti în spații interioare). Atunci când eşti afară, la soare, este bine să foloseşti o cremă sau o loțiune hidratantă cu factor de protecție solară și asigură-te că îți acoperi capul și porți ochelari de soare.

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin-3
5. Evită exfolierea dură

Exfolierea regulată ajută la curățarea pielii în profunzime, la îndepărtarea agenților iritanți, a impurităților și agenților poluanți, așa că este un obicei bun. În plus, exfolierea mai are și beneficiul suplimentar de îndepărtare a celulelor cutanate moarte, oferindu-ți o piele cu aspect mai sănătos. Dar nu toate produsele exfoliante sunt la fel. Atunci când cauți un produs exfoliant, asigură-te că foloseşti unul creat special pentru pielea sensibilă, cum ar fi Cetaphil Gel Exfoliant


Indiferent de produsele folosite, este important să stabileşti o rutină de îngrijire a pielii, care să te ajute, să se potrivească stilului tău de viață și pielii tale sensibile.